Fysiotherapie Nagele

Wilma Stoker-Borger
Voorhof 2d
8308 AC Nagele
T: 0527-652931
M: 06-57621909
E: info@fysiotherapienagele.nl

Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij Dry Needling wordt een droge acupunctuurnaald gebruikt. De fysiotherapeut spuit dus geen vloeistof in de spier.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de 'energie' van het lichaam.
Bij dry needling wordt vaak 1 naald gebruikt , waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde 'triggerpoints'. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje, worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Het inbrengen van een naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. dat geeft een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u zich makkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.