Fysiotherapie Nagele

Wilma Stoker-Borger
Voorhof 2d
8308 AC Nagele
T: 0527-652931
M: 06-57621909
E: info@fysiotherapienagele.nl

Bindweefselmassage

In het lichaam is een relatie gevonden tussen een minder goede verschuifbaarheid van de huid en het eronder liggende bindweefsel (bindweefselzones) en organen in die regio.

Als bijvoorbeeld een orgaan niet goed functioneert, zoals de longen bij astma, dan is de huid tussen de schouderbladen stug en niet verschuifbaar ten opzichte van de bindweefsellaag. Dit is te behandelen met bindweefselmassage.

Door de huid te behandelen kan een orgaan beïnvloed worden, evenals spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten.

Een verklaring voor de relatie bindweefsel - organen kan gevonden worden in de segmentale opbouw van het lichaam. Met segmentale opbouw wordt bedoeld dat het lichaam in delen kan worden verdeeld op basis van de zenuwvoorziening uit de wervelkolom.

Na anamnese en het onderzoek waarin de mate van verschuifbaarheid van de huid ten opzichte van de onderhuid wordt vastgesteld, wordt door middel van manuele huidtechnieken het spanningsevenwicht hersteld en verklevingen behandeld.

Bindweefselmassage kan worden toegepast bij: hoofdpijnklachten, migraine, buik- en borstkasaandoeningen, chronische obstipatie en diarree, maag- en darmaandoeningen, gevoeligheidsstoringen(sensibiliteit), het uitblijven van menstruatie, menstruatiepijnen, littekens, RSI, enzovoort.